+Menú
ES | VA | EN

Tallers lingüístics

TALLERS LITERARIS

Quin poder té una paraula en les nostres vides?

Les paraules són necessàries per a desenvolupar-nos i comunicar-nos en la vida; i conèixer-les, interpretar-les i usar-les correctament es fa una tasca indispensable per a tots.

Des dels tallers literaris, tant el d'escriptura com el de lectura, intentem donar als nostres alumnes i les nostres alumnes, les eines necessàries perquè les paraules ens ajuden a expressar tot el que sentim, necessitem o simplement volem dir.

La lectura és una eina necessària en tot el procés d’aprenentatge i tots han de dominar aquest procés. Des dels nostres tallers ajudem a un grup d’alumnes en aquesta tasca.

L'escriptura, hui en dia, està subjecta a grans canvis, i des del taller els acompanyem en el procés de conèixer diferents usos de l’escriptura.

CONCURS LITERARI SANTO DOMINGO DE GUZMÁN

En el Concurs de Lectura “Santo Domingo de Guzmán,” l’alumnat de Secundària i Batxillerat participant llig, en públic i amb tot el seu talent dramàtic, un conte, fragment narratiu, poema, cançó o monòleg humorístic de la seua elecció, amb o sense acompanyament audiovisual. Les lectures no poden excedir els cinc minuts de duració.

Es distingeixen tres categories:

  • 1r i 2n d’ESO

  • 3r i 4t d’ESO

  • Batxillerat.

En funció de la participació, el jurat pot redistribuir les categories segons el seu criteri. El concurs se celebra el dia de la festa del col·legi. La decisió del jurat, així com el lliurament de premis i diplomes, es dóna a conèixer a la setmana següent. El jurat valora l'expressivitat, l'interès i, especialment, l’originalitat del text llegit, en cas de ser obra del propi concursant.

LLIGA DELS LECTORS EXTRAORDINARIS

Durant el present curs, la Lliga dels Lectors Extraordinaris, grup d'animació lectora i club literari del col·legi, té previst desenvolupar, com en cursos anteriors, activitats diverses de promoció de la lectura. Així, es programaran un total de dues lectures trimestrals. Una d’elles es trobarà vinculada a l’activitat del cineclub literari promogut per la Lliga. En aquest es veurà i comentarà alguna versió cinematogràfica d’aquesta lectura. Les reunions de la Lliga tenen lloc, en la mesura que siga possible, un divendres de cada mes. Finalment, i com a suport als participants en el concurs de lectura “Santo Domingo de Guzmán”, durant el segon semestre la Lliga oferirà un taller de lectura dramatitzada.

CLUB DE DEBAT

El propòsit del Club de Debat del col·legi és triple.

  • En primer lloc, introduir els seus socis en els principis de l'oratòria, de manera que perden el temor a parlar en públic.
  • En segon lloc, acostumar-los a les exigències pròpies del debat públic.
  • I, finalment, formar-los com a pensadors crítics, capaços en tot moment de distingir un bon argument del que no ho és.

El club articularà la seua proposta anual d'activitats entorn de l'eventual participació dels seus membres en algun dels tornejos de la Lliga de Debat Escolar i Oratòria organitzats, tant en castellà com en anglés, per la Fundació Educativa Activa-T del BBVA (http://fundacionactivate.org). Durant aquest curs, i amb caràcter inaugural, el Club oferirà les seues activitats tan sols als alumnes de 4t de Secundària i Batxillerat. Comptem amb la inestimable col·laboració del Club de Debat de la UPV, la qual cosa ens permetrà ampliar la nostra oferta a molts altres cursos.