El Programa BEDA (Bilingual English Development & Assessment) és un programa flexible, que ajuda eficaçment a la millora de l'ensenyament de l'anglès i en anglès, sempre en coherència amb la qualitat de la resta dels ensenyaments i del Projecte Educatiu i valors del centre. Està dirigit per Escoles Catòliques i Cambridge English Language Assessment. Els tres pilars bàsics del programa BEDA són, en primer lloc, l'increment qualitatiu i quantitatiu de l'ensenyament de l'anglès. Per a això, comptem amb la presència de dos auxiliars de conversa natives. En segon lloc, la formació del professorat. Així, a compte del programa es desenvolupen diverses accions formatives, especialment entorn de la metodologia CLIL.
En tercer i últim lloc, l'avaluació externa amb Cambridge per a alumnat, professorat i personal del centre. En aquest sentit, s'ofereix en el nostre centre la possibilitat de preparar i inscriure l'alumnat per afrontar els exàmens ESOL de la Universitat de Cambridge: Movers (A1), Fulls de mà (A2), KET (A2), PET (B1), FCE (B2) i CAU (C1). Ha de recordar-se que el nostre centre examinador assignat és Lenguas Vivas, amb el qual treballem satisfactòriament des de fa ja anys.
Actualment, el col·legi té implantat el nivell 2 - Bilingual Model del Programa Beda.
El nostre Col·legi ofereix la possibilitat de cursar el Batxillerat Dual des de 2n d'ESO a través d’ Academica School (www.academica.school). És un treball totalment online coordinat des del col·legi per la professora Sara Castillo (castillo.sara@dominicoscoval.org), qui compta amb experiència docent a USA. A més, tenen també el seu tutor des de Florida amb un feedback constant i fluid. L'experiència de les famílies i alumnat que l’han cursat és molt positiva. Us oferim a continuació una informació més detallada en els documents següents que podeu visualitzar i descarregar.
Ja són molts anys que el nostre col·legi està duent a terme el popular intercanvi amb l'Institut Dillmann de Stuttgart (Alemanya). El mes de novembre, els nostres alumnes i les nostres alumnes que estan estudiant alemany en 1r de Batxillerat tenen el plaer d'acollir durant una setmana els seus convidats alemanys. L'experiència més interessant, no obstant això, és el viatge a Stuttgart en febrer i l'acollida en una família alemanya durant set dies. Stuttgart és una de les ciutats més pròsperes a nivell econòmic i cultural i està situada en el sud d'Alemanya. Objectiu i resultat d'aquest intercanvi són la posada en pràctica i la millora del nivell de l'alemany, una familiarització amb la cultura alemanya i -en molts casos- la formació d'una amistat que dura tota una vida.
És, sense dubte, una experiència inoblidable que obri molts horitzons per a cadascun dels seus participants.
Des de fa uns anys, organitzats per l'empresa d'idiomes H4, el nostre alumnat pot realitzar diferents tipus de programes lingüístics a Irlanda (Carlow, Galway, Dublín, Waterford, Athy, Cork) i Anglaterra (Nottingham), amb diferents programes d’acord amb les necessitats de cadascun i en allotjament familiar o residència.
L'empresa H4 tanca en el seu propi nom, la seua raó d'existir i els valors que desitja transmetre.
Us presentem el poder de les quatre hacs:
Humanitat: Si aquesta no es té en compte, el tracte entre persones perd la seua raó de ser.
Humilitat: Una manera fàcil d'aconseguir el consens.
Honestedat: Valor que ha de ser transversal a tots els àmbits de la vida.
Humor: Necessari per a la nostra societat, perquè res és més curatiu que el poder d'un somriure.
Amb tot això, en H4 pretenem escurçar les distàncies que existeixen entre les empreses i la persones.
Des de fa tres anys (curs escolar 2016-17) el nostre centre presenta sis alumnes de 1r de Batxiller al “European Youth Parliament” (EYP). El Parlament Europeu de Joves és una organització amb esperit educador que anima els joves a tindre un pensament crític, compromés i independent sobre qüestions que poden ser crucials per al seu futur.
És una de les plataformes europees més grans quant a debat polític es refereix, la llengua vehicular de la qual és l'anglès. Consta de tres sessions: regional, nacional i internacional. L’alumnat seleccionat per a la sessió regional és assignat a diferents comités que s'encarreguen de preparar i debatre, com si estigueren en el Parlament Europeu, temes controvertits d'actualitat que concerneixen principalment a la Unió Europea.